عملکرد بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

در این هفته کاری شاخص کل بورس با کاهش ۰.۷۹ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۵۲۵ واحدی ایستاد.


به گزارش تامین یاران به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با کاهش ۰.۱۸ درصدی در پله ۷۱۱ هزار و ۲۴۳ واحد قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۵۶ درصدی در تراز ۲۶ هزار و ۵۰۸ واحدی ایستاد.

آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت محصولات چوبی با افزایش ۱۲.۲۱ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت فنی مهندسی با افزایش ۱۱.۹۰ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت ذغال سنگ نیز با کاهش ۹.۸۱ درصد بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.

اخبار مرتبط

او می‌گوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۹ هزار و ۵۱۲ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۸۶۵ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۴۴۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۷۹۰ میلیارد تومان، سه شنبه ۴ هزار و ۵۸۲ میلیارد تومان و چهارشنبه ۳ هزار و ۸۳۰ میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و ۱۳۱ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام

به گفته او، در این هفته کاری بازار شاهد چهار روز خروج نقدینگی و یک روز ورود پول افراد حقیقی بود به طوری که شنبه ۷۷۲ میلیارد تومان، یکشنبه ۱۸۵ میلیارد تومان، سه شنبه ۲۳۲ میلیارد و چهارشنبه ۷۰ تومان نقدینگی از بازار سرمایه خارج شد و تنها دوشنبه ۱۲۸ میلیارد تومان نقدینگی به بازار وارد شد و در نهایت در این هفته کاری هزار و ۱۳۱ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.

آسایش می‌گوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۴ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص عملکرد صندوق‌های با درآمد ثابت هم گفت: این صندوق‌ها هر پنج روز کاری را شاهد ورود نقدینگی بودند و در نهایت هزار و ۹۸۰ میلیارد تومان نقدینگی به این صندوق‌ها در این هفته کاری تزریق شد.

خریداران همچنان دست به عصا هستند!

در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه وفایی گفت: در نهایت فصل مجامع هم تمام شد و شاهد بازگشایی سهام در طول هفته بودیم تا بازار به روال طبیعی بازگردد.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این هفته هم نوبت پالایشی‌ها بود تا بعد از گزارش عملکرد ۳ ماهه ضعیف و برگشت از مجمع با افزایش عرضه و افت قیمتی مواجه شوند که در میانه هفته زهر فروشندگان گرفته شد. هر چند ریسک خرید در اینجای بازار کم بنظر می‌رسد، ولی خریدار همچنان دست به عصا است!

او می‌گوید: کلیت بازار درجا می‌زند و ارزش معاملات تعریفی ندارد، روند خاصی در صنایع دیده نمی‌شود، هرچند از هر گروهی تک سهم‌هایی نوسان کوتاه می‌دهند یا تحت تاثیر خبر‌های افزایش سرمایه و گزارشات خوب مورد توجه قرار می‌گیرند. اگر مدتی زهر جدید به بازار تزریق نشود رفتار مثبت و منفی متعادل خواهد شد.

او گفت: پیشنهاد الزامی کردن تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی مطرح شده است، هرچند اگر قرار باشد تجدید ارزیابی دارایی‌های استهلاک پذیر بدون داشتن سپر مالیاتی باشد، عملا سود شرکت‌ها کاهش پیدا می‌کند. اکثر سهم‌ها این هفته در مجموع سطح قیمت بالای کف هفته قبل را حفظ کردند، نوعی ترس فروکش کرده و انتظار می‌رود شاهد رشد سهم‌های با پتانسیل و تک سهم‌ها با جهت دهی جریان پول باشیم.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.